Itiner - 71 km

FONTOS!

A Cuha-hegyi 1. ellenőrzőponton a magaslest, amin a kód volt, elvitték, helyette új magasles van, egyelőre kód nélkül.
A pótlásig csak a korábbi alternatív pontot éritek el [10 méterrel a kereszteződés előtt a jobb oldalon, a fatuskó hátulján].


Letölthető itinerek

A Bagolyvár Fogadóval szemben állva, indulj el bal kéz felé a Kossuth Lajos, majd a Széchenyi utcán, a főúttal párhuzamosan. 600 métert követően elérsz a Ciszterci Apátsághoz, a Rákóczi térre. Menj át egyenesen a zebrán, keresztezd a főutat (100 m) és ezzel el is éred a PIROS sáv jelzést, amit egyenesen kövess, végig az Alkotmány utcán a település végéig, 1,4 km-en keresztül. A jelzés jobbra fordul, amit kövess tovább 700 méteren keresztül és menj át a kis hídon a Cuha-patak felett. Továbbra is a PIROS sáv jelzésen menj, immár az erdőbe érve. A következő 3 km-es szakaszon az út végig a Cuha-patak és a vasút között kanyarog. Ekkor elérsz egy patakot (ami jobbról, a kis alagútból folyik), ezen átkelve kövesd tovább a PIROS sávot! Majd figyeld a 469-es számú vasúti kis beton oszlopot, mert ezt követően éred el a PIROS négyzet jelzést, ahol fordulj jobbra (eddig megtett táv: 6 km). Ne lepődj meg, ha kicsit csalános. Keresztezd a vasúti síneket és indulj fel a Cuha-hegyre, melyet 1,3 km múlva el is érsz, és ezzel meg is érkeztél az 1. ellenőrző ponthoz. [Cuha-hegy] A kód pontos helye: 10 méterrel a kereszteződés előtt jobb oldalon, egy tuskó hátulján. (Eddig megtett táv: 7,5 km)

Folytasd utadat balra kanyarodva a PIROS négyzeten. 1 km múlva ahogy kiértél az erdőből, fordulj balra. 500 méter múlva a mező szélénél fordulj jobbra a jelöletlen útra. Újabb 500 métert követően megint fordulj jobbra az első leágazásnál. Haladj tovább egyenesen a jelöletlen úton, a főútig (800 m). Keresztezd a főutat, majd innen a PIROS + jelzésen 200 méter múlva elérsz Gézaháza pihenő bejáratához. Itt a kaputól balra, kívül menj tovább a jelzésen. 900 méter múlva eléred a ZÖLD sáv jelzést, melyet a kis faházikó mellett vezet be balra. Menj végig a Kő-árok szurdokon, 2,8 km-en keresztül. Az aszfalt útra kiérve hamarosan megpillanthatod a Cseszneki várat. 700 métert követően, továbbra is a ZÖLD sávot jelzést követve beérsz Csesznekre, ahol a temetőben egy kék kutat találsz (a kút télen nem működik). 300 méter múlva elérsz a Cseszneki várhoz felvezető úthoz. Az út mentén találsz három információs táblát, és ezzel el is érted a 2. ellenőrző pontot. [Csesznek] A kód pontos helye: a bal oldali, Bakonyerdő tábla hátoldalán. Az alternatív pont helye: az út másik oldalán, 20 méterrel tovább, a fa kerékpártároló hátulján. (Eddig megtett táv: 15,3 km)

Menj tovább immáron lefelé az aszfalt úton a ZÖLD sáv jelzésen 500 métert (a Vár út 42. szám alatti Faluház udvarán találsz mosdót, ami egész évben nyitva van) Az út végén fordulj balra a Vasút utcára. Haladj tovább újabb 500 métert, majd fordulj jobbra (kék kút az út bal oldalán - télen nem működik), 200 métert követően az alagúton át eléred az erdőt. Innen továbbra is a ZÖLD sáv jelzést kövesd. Irány fel a Zörög-hegyre. A legmagasabb pontját 1,7 km múlva éred el. Felérve jöhet egy hosszú, 3,2 km-es nagyrészt lejtős, kanyargós rész, amivel meg is érkeztél a ZÖLD sáv, SÁRGA + / PIROS + jelzések kereszteződéséhez, ami egyben a 3. ellenőrző pont. [Kőpince-forrás] A kód pontos helye: bal kéz felől, nagy átmérőjű tuskó hátulján, a SÁRGA + és PIROS + jelzéssel ellátott fával szemben, az úttól 4 méterre. Az alternatív pont helye: szintén nagy átmérőjű tuskó hátulján, további 5 méterrel beljebb. (Eddig megtett táv: 21,4 km)

Innen a ZÖLD sáv jelzésen haladva 200 méter múlva elérsz a Kőpince-forráshozezzel újra megérkeztél a Cuha-patakhoz. Innen a PIROS sávot követve menj végig a varázslatos Cuha-szurdokon keresztül. Ezen szakaszon 7 alkalommal kell átkelned a patakon, ezt évszaktól és időjárástól függően meg lehet úszni száraz cipővel.  5,1 km elteltével fordulj jobbra a hídra a SÁRGA sávot követve a Porva-Csesznek vasútállomás felé. A vasúti sínen áthaladva a ZÖLD sávon folytasd utadat. Kb. 180 méter után a széles útról térj le jobbra. Figyelj jól a jelzésre, továbbra is a ZÖLD sávon haladj. Itt kicsit csalános-vadregényes, hogy ne legyen unalmas! 2,2 km múlva kiérsz az erdőből, ahol jobbra fordulva folytasd utadat a mező szélén, továbbra is a ZÖLD sávon (29,2 km). 700 métert követően fordulj balra és kövesd az utat lefelé. Figyelj, a következő 800 méteres szakaszon helyenként mély árkok, gödrök vannak a homokos talajban. 300 méter múlva elérsz egy kék kutat és ezzel be is értél Porvára a 4. ellenőrző ponthoz. [Porva] A kód pontos helye: Polgármesteri Hivatal jobb szélső ablakában. Az alternatív pont helye: az épület bal oldala melletti, régi fa kerítésoszlop hátoldalán. (Eddig megtett táv: 31 km)

A Fő utcát keresztezve beérsz a Bakonyérköz utcába (20 méter jobbra) ahol rátérsz a SÁRGA sávra. Menj tovább 1,5 km-t, majd tarts jobbra a kiserdő előtt, 150 m múlva pedig fordulj balra. Óvatosan, itt egy 200 méteres szakaszon villanypásztor mellett kell menned és helyenként gödrök is vannak jobb oldalon. Ha kiértél az aszfaltútra, fordulj jobbra, és térj rá a KÉK sávra. Haladj végig az aszfaltúton 2 km-en át. Az erdős szakaszon ne a jelzést kövesd, maradj az aszfaltúton. Szépalmapusztától lefele vezet tovább az út, továbbra is a KÉK sávon. A murvás útról 1 km megtételét követően fordulj balra. 1 km-t követően rátérsz egy újabb aszfaltútra, itt fordulj jobbra, majd 300 métert követően balra majd szinte azonnal jobbra fordulva egy kisház mellett elhaladva megkezded az utat felfelé a Kőris-hegyre a KÉK sávon. 1,6 kilométer múlva elérkezel a Kőris-hegy tetejére, a Vajda Péter kilátóhoz. (Javasolt felmenni a kilátóba, ahonnan pazar kilátásban lehet részed.) Itt találod az 5. ellenőrző pontot. [Kőris-hegy] A kód pontos helye: A kilátó bal hátsó lábazatán. Az alternatív pont helye: A bal oldali pihenőasztal bal oldali lábán. (Eddig megtett táv: 38,8 km)

Folytasd az utadat lefelé a KÉK sávon, majd 100 méter múlva elérsz a Kőris-hegyi radarhoz. Innen a PIROS sáv jelzést kövesd. 1,6 km-en keresztül az aszfalt úton menjél, majd arról jobbra letérve további 4,5 km-en keresztül kanyarog az erdei út lefelé továbbra is a PIROS sávon. (Közben a Boroszlán-tanösvényen is végig mész) Amint kiérsz az erdőből (a lépcsősor végén) fordulj jobbra a főútra*, majd menj 150 métert és balra fordulva menj át a hídon. (*vízvételi lehetőség kitérővel: a főútra kiérve a parkolón keresztül 200 méterre, balra lefelé az Odvaskő Panzióban) A hídon átkelve folytasd az utadat a PIROS sáv jelzésen, mely innentől enyhén emelkedni kezd. 2,5 km elteltével fordulj jobbra és maradj továbbra is a PIROS sáv jelzésen. 3,3 km múlva, kiérve az erdőből fordulj balra az aszfaltútra, pár méter múlva egy kereszteződéshez érsz. Itt találod a 6. ellenőrző pontot. [Királykapu] A kód pontos helye: Az irányjelző tábla hátoldalán található. Az alternatív pont helye: Az út jobb oldalán az egyik facsoport tövében elhelyezett fatuskón található. (Eddig megtett táv: 51 km)

Az ellenőrző pontot elhagyva folytasd az utadat felfelé a PIROS + jelzésen, haladj végig rajta 4,9 km-en keresztül.  Itt keresztezd a KÉK sávot, majd folytasd lefelé az utat továbbra is a PIROS + jelzésen. 1 km-t követően beérsz Bakonybélre. 500 méter múlva eléred a fő utat és ezzel meg is érkeztél a 7. ellenőrző ponthoz. [Bakonybél] A kód pontos helye: az út bal oldalán, a posta melletti kút hátoldalán. Az alternatív pont helye: 100 méterrel tovább a templommal szemben, a bal oldali információs tábla hátulján. (Eddig megtett táv: 57,3 km)

Jobbra haladj tovább a fő úton 200 métert. Frissíts a kék kútnál, majd térj le jobbra a Petőfi utcára és haladj továbbra is a PIROS + jelzésen, 1 km-t. A Borostyán-kúti tónál irány balra fel az erdőbe, továbbra is a PIROS + jelzésen. 3 km-t követően keresztezd a főutat. Menj további 3,9 km-t és ezzel meg is érkeztél a Zoltay-forráshoz és vele a 8. ellenőrző ponthoz. [Zoltay-forrás] A kód pontos helye: az első asztal lábán. Az alternatív pont helye: az információs tábla oldalán. (Eddig megtett táv: 65,4 km)

Menj tovább 400 métert és eléred a ZÖLD sáv jelzést. Haladj tovább egyenesen. 1,4 km múlva az erdőből kiérve keresztezd a mezőt, majd annak szélén menj tovább balra a ZÖLD sávon. 2,8 km-t követően elérsz Zircre. A jelzést elhagyva, indulj jobbra lefelé a Semmelweis Ferenc, majd a Munkácsy Mihály utcán, majd le a lépcsőn (700 m).  Elérve a Bakonybéli utcát már látod a célt, amit 800 méter múlva el is érsz és visszatérsz a Bagolyvár Fogadóhoz a Célba. (Megtett táv: 71,7 km)

Gratulálunk a sikeres teljesítéshez!

Vízvételi lehetőségek

  • Bagolyvár Fogadó, zuhanyzó és mosdó hátul az udvarban (0 km)
  • Csesznek Temető, Totya u. – kék kút (15 km) – télen nem üzemel
  • Csesznek, Vár út. 42. – Faluház udvarán mosdó (15,8 km) – egész évben
  • Csesznek, Vasút u. – kék kút (16,3 km) – télen nem üzemel
  • Kőpince-forrás (21,6 km)
  • Porva – kék kút (31 km)
  • Odvaskő Panzió – mosdó (45 km) H-V: 10.00 – 21.00
  • Bakonybél, Fő út – kék kút (57,5 km)
  • Zoltay-forrás (65,4 km) – gyenge vízhozamú

Pályainfó

Sportolj szabadon!

2022/01/21

Jótékonysági Workshop 2.0 Tovább

Ajándékutalvány

2021/12/10

Ajándékozz Betyár Kört! Tovább

Érmek átvétele

2021/05/07

A Bagolyvár Fogadó nyitva Tovább

Bakonyerdő

2020/02/19

Vadászati időpontok Tovább

LIVE
Most teljesítik

Statisztika

39 KM71 KM
8122
futó teljesítés
15437
túrázó teljesítés
7312
női teljesítés
16247
férfi teljesítés
204
többszörös teljesítő

Testvérkör

          


                 

Támogatók

               

             

             

            

Partnereink

            

                     

        

                    

© BETYÁR KÖR 2020 – 2021
Euniors Ifjúsági és Sportegyesület
2164 Váchartyán, Fő út 44.
Adószám: 18131158-1-13
Erste Bank 11600006-00000000-28081119

KAPCSOLAT
+36 20 824 2422
hello(kukac)betyarkor.hu
betyarkor.hu

DOKUMENTUMOK
Adatvédelmi nyilatkozat
Szabályzat